Broadcast Infrastructure Market Size ($8,145.7Mn by 2028)

Ню Йорк, 08 октомври 2021 г. (GLOBE NEWSWIRE) – Пазар на радиоразпръскваща инфраструктура: ключови прозрения
Според нашето ново проучване на тема „Прогноза за пазара на инфраструктура за излъчване до 2028 г.-Въздействие на COVID-19 и глобален анализ-по компоненти, технологии, приложения и география“, Размер на пазара на инфраструктура за излъчване се очаква да нарасне от 4 713,7 милиона щатски долара през 2021 г. на 8 145,7 милиона щатски долара до 2028 г .; при CAGR от 8,1%.

Пазар на радиоразпръскваща инфраструктура: Конкурентна среда и ключови развития
Clyde Broadcast Technology Ltd; CS компютърни системи; и Dacast са сред ключовите играчи, профилирани по време на проучването на пазара на инфраструктура за излъчване. В допълнение, няколко други съществени участници на пазара също бяха проучени и анализирани, за да се получи цялостен поглед върху пазара и неговата екосистема.

През март 2021 г. Digita, финландска технологична компания, специализирана в комуникационни мрежи, си партнира с Nevion, за да им помогне да създадат нова, трансформираща работния процес и изключително иновативна IP медийна мрежа за FM и интернет радио услугите на националната телевизия Yle във Финландия.

Вземете изключителни примерни страници с размера на пазара на инфраструктура за излъчване – въздействие на COVID -19 и глобален анализ със стратегическа информация на https://www.theinsightpartners.com/sample/TIPRE00010798/

Въз основа на компонент, пазарът на инфраструктура за излъчване е сегментиран на хардуер, софтуер и услуги. Хардуерният сегмент е разделен на антени за антена, усилватели, превключватели, енкодери, предаватели, модулатори и други. Сегментът от услуги е допълнително подразделен на професионални услуги и управлявани услуги. Софтуерният сегмент оглави пазара с най -висок дял и се очаква да доминира на пазара през прогнозния период. Инфраструктурата за излъчване е проектирана и разработена с помощта на различни хардуерни компоненти, които се използват за различни дейности в процеса на излъчване. Различните компоненти, използвани в инфраструктурата, включват антени, усилватели, превключватели, енкодери, предаватели и модулатори. Освен това, когато телевизионните студия започнаха да преминават от аналогови към цифрови технологии, развитието на инфраструктурата за излъчване стана много по -сложно. Експлоатационните модели/съоръжения внезапно бяха изправени пред колекция от аналогово, цифрово и файлово оборудване, което трябваше да бъде взаимосвързано и да работи безупречно заедно. Всички компоненти в инсталацията за излъчване, които трябваше да работят едновременно и без влошаване на изображението, трябваше да бъдат по -лесни за сглобяване и персонализиране за всяко уникално съоръжение. Така че беше разработен подход за изграждане, който позволи на телевизионните оператори да закупят модули plug-and-play, които могат да работят съвместно. Модулите съставляват гъвкава, интелигентна и централно контролирана инфраструктура.

Северна Америка доминира на пазара на инфраструктура за излъчване през 2020 г. Европа беше вторият по големина допринасящ за световния пазар на инфраструктура за излъчване през 2020 г., следван от APAC. Северна Америка представлява развитите икономики като САЩ, Канада и Мексико. Технологичният напредък в Северна Америка доведе до силно конкурентен пазар. Северна Америка привлича няколко технологични разработки от икономически стабилни страни. Компаниите в региона непрекъснато подобряват цялостните бизнес процеси, за да задоволят търсенето на клиенти за висококачествени продукти и услуги по възможно най-добрия начин. Например през март 2021 г. Nokia завърши пробен период с TV Azteca, вторият по големина медиен производител в света, в Мексико, за да разгледа случаите на използване на видео предаване, използвайки самостоятелни и ръчни изчисления 5G. САЩ се изместиха агресивно с приемането на DTV, използвайки стандарта ATSC Digital Television (DTV), мощна технология, която революционизира естеството на телевизионната услуга за излъчване. Този по -нов стандарт за предаване на излъчване предлага на телевизионните оператори няколко нови компетенции за обслужване на обществеността, като HDTV и снимки със стандартна разделителна способност, доставка на данни, мултикастинг, стабилни режими на приемане и интерактивна комуникация. Тези компетенции предоставят на телевизионните оператори техническата гъвкавост и множество възможности за борба с други цифрови медии, като например сателитни и кабелни услуги за директно излъчване. Паралелно с развитието на технологията за предаване, правителството на САЩ, със законодателството на Конгреса на САЩ и действията на неговата Федерална комисия по комуникациите (FCC), доразви публичните политики, съгласно които се изпълнява цифровата телевизия.

Изтеглете Примерна PDF брошура за Доклада за изследване на размера на пазара и растежа на радиоразпръскващата инфраструктура на адрес https://www.theinsightpartners.com/sample/TIPRE00010798/

В Северна Америка (САЩ и Канада), при сегашния сценарий, навлизането на цифровата наземна телевизия (DTT) в телевизионните домакинства е близко до навлизането на директно към дома (DTH). Пазарът на DTT в този регион се развива като една от видните платформи за цифрова телевизия. Очаква се броят на домакинствата на телевизия DTT да се увеличи в близко бъдеще, докато проникването на цифрови кабели може да остане статично.

Поради високата цена на хардуерната инфраструктура за излъчване, високите разходи за поддръжка и честите ъпгрейди на хардуера, доставчиците преминават от хардуерна инфраструктура към софтуерна инфраструктура. Софтуерно базираната инфраструктура позволява евтина работа и лесна поддръжка. Преместването на оборудването за излъчване към софтуер като услуга (SaaS) намалява разходите за инфраструктура. Signiant Inc. придоби Kyno, доставчик на вграден софтуер за обработка на медии, за да разшири функционалността на своята SaaS платформа за софтуерно дефинирано съдържание (SDCX) за взаимодействие с медийни компании. Напредъкът в технологиите, заедно с променящото се поведение на потребителите, правят революция в стрийминг услугите. Търсенето на мащабируемост и пъргавина задейства приемането на облачни платформи в индустрията за излъчване. Нарастващото търсене на гледане на видео доведе до одобрение на облачни решения. Например CLOUDPORT, предлаган от Amagi, е наградена облачна платформа за възпроизвеждане, която може да се използва за доставяне на канали през сателит, оптични влакна и IP. Освен това предлага автоматизация на генерирането на плейлисти заедно с конфигурируеми параметри.

Тъй като радио- и телевизионните оператори започват да възприемат софтуерно дефинирана инфраструктура и сега използват специализиран софтуер за създаване и управление на специфични за излъчването функции за придобиване, редактиране и разпространение/съхранение. С нарастващото потребление на мобилно видео, облакът играе съществена роля при обработката на оперативната съвместимост на системата за транскодиране. Потребителите по целия свят очакват достъп до събития на живо, а притежателите на права са решени да осигуряват приходи чрез разширяване на обхвата си през границите. Тъй като търсенето на облачни решения в излъчващата индустрия с ниска цена и висока мащабируемост се увеличава, възможностите за участниците на пазара, които осигуряват рентабилен и ефективен стрийминг, ще стимулират растежа на пазара.

Поръчайте копие от пазарния размер, дял, стратегически данни и прогнози за излъчваната инфраструктура за 2021-2028 г. https://www.theinsightpartners.com/buy/TIPRE00010798/

Пазар на инфраструктура за излъчване: Преглед на компонентите
Въз основа на компонент, пазарът на инфраструктура за излъчване е категоризиран в хардуер, софтуер и услуги. Играчите на пазара на инфраструктура за излъчване бързо преминават към софтуерно базирани платформи, за да управляват бизнес моделите гладко и по-ефективно. Тези плейъри позволяват надеждно видео с качество на излъчване на живо през всеки облак, всеки протокол, всяка IP мрежа и всяко крайно устройство. Няколко технологии, разработени за телевизионни оператори, водещи доставчици на видео, предприятия и доставчици на мобилни услуги по целия свят, което го прави лесен и икономичен за снабдяване, управление и разпространение на събития на живо, и 24/7 линейни канали на живо сигурно и в мащаб . Тези технологии включват решения за възпроизвеждане, управление на съдържание/цифрови активи, анализи в реално време, управление на клиенти/потребители, мрежови решения за доставка на съдържание, управление на приходите и решения за съхранение на съдържание. В настоящия сценарий оценката и внедряването на напредъка е скъп и бавен процес с иновативни специални системи, необходими за доказване на функционалност преди физическо повдигане и преместване към производствените системи. В ИТ среда софтуерните приложения и хардуерните ресурси следват независими цикли на актуализиране. Това отделяне улеснява участниците на пазара на инфраструктура за излъчване да оценят новия софтуер и бързо да го внедрят, използвайки автоматизация върху настоящия хардуер, намалявайки времето за пускане на пазара и позволявайки на клиентите да се възползват бързо от технологичния напредък.

Разгледайте свързани отчети:
Пазар на оборудване за IP излъчване на живо Прогноза до 2028 г. – Въздействие на Covid -19 и глобален анализ – по вид на продукта (предаватели и пълнители на пролуки, кодери и преобразуватели, усилватели, антени, модулатори и повторители, маршрутизатори и превключватели, видео сървъри, други); Приложение (излъчващи стадиони, външни микробуси за излъчване, производствени центрове за излъчване) и география

Пазар на системи за мониторинг на излъчване Прогноза до 2028 г. – Въздействие на COVID -19 и глобален анализ чрез предлагане (решение, услуги); Мултимедия (аудио, видео); Краен потребител (мрежов доставчик и излъчваща компания, правителство, други) и география

Пазар за излъчване на радио Прогноза до 2028 г. – Въздействие на COVID -19 и глобален анализ по оборудване (модулатори, предаватели и приемници, енкодери, превключватели, филтри, усилватели); Честота (ниска честота, средна честота, висока честота) и география

Пазар на цифрови излъчващи и кинематографски камери Прогноза до 2028 г. – Въздействие на COVID -19 и глобален анализ по видове продукти (2K, 4K, 8K, други); Приложение (кинематография, продукция на живо, новини и излъчване) и география

Пазар на оборудване за излъчване Прогноза до 2028 г. – Въздействие на COVID -19 и глобален анализ по продукти (антени за съдове, усилватели, превключватели, енкодери, сървъри, предаватели и повторители, модулатори, други); Технологии (цифрово излъчване, аналогово излъчване); Приложение (телевизия, радио) и география

Пазар на излъчване и медийни технологии Прогноза до 2028 г. – Въздействие на Covid -19 и глобален анализ – по компонент (софтуер, услуги); Решение (Управление на уеб съдържание, Редакционен и печатен работен процес, Управление на приходите, Решения за съхранение на съдържание, Управление на медии/цифрови активи, Управление на реклами и данни, Управление на потребители, Други); Разгръщане (On-Premise, Cloud); Краен потребител (излъчвател, дистрибутори, OTT, IPTV, други) и география

Пазар на FM излъчватели Прогноза до 2028 г.-Въздействие на COVID-19 и глобален анализ по мощност (5 W-5 kW, 6-20 kW, Над 20 kW); Приложение (частни мрежи, търговски и общностни радиостанции, други) и география

Пазар за автоматично зависимо наблюдение и излъчване Прогноза до 2027 г.-Въздействие на COVID-19 и глобален анализ по вид (бордови и наземни станции), приложение (наблюдение на терминално маневриращо въздушно пространство (TMA) и въздушно наблюдение), компонент (антена, приемник, транспондер и наземни приемници ADS-B) )

За нас:
Партньорите на Insight са доставчик на едно гише в индустрията за разузнавателна дейност. Ние помагаме на нашите клиенти да получат решения на техните изследователски изисквания чрез нашите синдикирани и консултантски изследователски услуги. Ние сме специализирани в индустрии като полупроводникова и електроника, аерокосмическа и отбранителна, автомобилна и транспортна дейност, биотехнологии, ИТ в здравеопазването, производство и строителство, медицински изделия, технологии, медии и телекомуникации, химикали и материали.

Свържете се с нас:
Ако имате въпроси относно този доклад или искате допълнителна информация, моля, свържете се с нас:

Лице за контакт: Sameer Joshi
Имейл: sales@theinsightpartners.com
Телефон: +1-646-491-9876
Съобщение за пресата – https://www.theinsightpartners.com/pr/broadcast-infrastructure-market

Свържете се с нас на:
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/7591674/admin/
Twitter: https://twitter.com/tipmarkettrends
Facebook: https://www.facebook.com/theinsightpartners/
YouTube: https://www.youtube.com/c/TheInsightPartners
RSS/емисии: https://www.theinsightpartners.com/feed/ | https://www.openpr.com/news/archive/139407/The-Insight-Partners.html