5G Security Market Expected to Exceed a Valuation of USD

Пуна, 14 юни 2021 г. (GLOBE NEWSWIRE) – Преглед на пазара
5G технологията за мобилни мрежи е една от ключовите иновации в телекомуникациите. Със своите по-бързи скорости на предаване на данни от 4G и LTE скорости и ниска латентност и увеличена честотна лента, 5G технологията експоненциално подобри свързаността и свързаната технология. Заедно с това обаче се появиха опасенията за киберсигурност и повишената уязвимост към онлайн престъпления.

Освен това разпространението на частни 5G мрежи създаде значително търсене на пазара. Организациите все повече се стремят да подобрят значително операциите чрез висок капацитет, ниска латентност и бързи комуникационни мрежи, като по този начин увеличават фокуса върху сигурността на предаваните данни. В резултат на това частните 5G мрежи се очаква да получат огромна скорост в промишлените цели.

5G пазар за сигурност в световен мащаб се очаква да спечелят значителна тяга. Във връзка с това, Market Research Future (MRFR), водеща изследователска фирма, заявява, че глобалният пазар на 5G сигурност ще достигне 5 201,4 милиарда щатски долара до 2026 г., нараствайки при масивни 44,25% CAGR през разглеждания период (2020–2026). С 5G мрежовите системи, включени във всяка бизнес система и нарастващата дигитализация, нараства и нуждата от 5G сигурност.

COVID-19 Въздействие
5G индустрията за сигурност е една от многото индустрии, които остават незасегнати от усложненията на COVID-19. Настъпването на пандемията повлия положително на вече конкурентните телекомуникационни пазари и по този начин 5G пазарите на технологии и сигурност. Освен това масовият скок, който хората направиха, за да се прехранват онлайн през периода на блокиране, увеличи пазарното търсене на високоскоростни мрежи и 5G ценни книжа.

От друга страна, икономическият спад, настъпил поради избухването на коронавирус в световен мащаб, допринесе за увеличаване на пазара, причинявайки много загубени работни места и намаляване на дискреционния доход, като по този начин подхранва киберпрестъпленията и кражбите на данни. С огромните трансформации в ИТ и телекомуникационната индустрия и дигиталната трансформация на самата световна икономика, рисковете от киберсигурност нарастват във всички отраслови вертикали.

Пандемията на коронавирус също насърчи цифровизацията и автоматизацията в производствените сектори, което увеличи разгръщането на 5G и необходимостта от решения за 5G сигурност. Автоматизацията допълнително увеличи навлизането на 5G мрежи и нуждата от облачни базирани 5G приложения и услуги за сигурност.

Пазарът на 5G сигурност е свидетел на постоянен ръст през последните няколко месеца, а доставчиците на решения се увеличават с инвестиции за насърчаване на научноизследователски и развойни дейности за разработване на решения 5Gsecurity.

Вземете безплатна примерна PDF брошура:
https://www.marketresearchfuture.com/sample_request/10452

Сегментиране на пазара
Пазарът на 5G сигурност е разделен на компоненти, защита на мрежовите компоненти, архитектура, краен потребител, тип на внедряване, вертикална и област. Компонентният сегмент е подразделен на решения и услуги.
Подсегментното решение е допълнително разделено на предотвратяване на загуба на данни, защитна стена от следващо поколение, антивирусна / антималуерна програма, шлюз за сигурност, DDoS защита, пясъчник и други (контрол на достъпа до мрежата) [NAC] и оценка на уязвимостта на мрежата и тестване на проникване [VAPT]). По същия начин подсегментните услуги се разделят на консултации, внедряване, поддръжка и поддръжка и други.

Сегментът за сигурност на мрежовите компоненти е подсегментиран в RAN сигурност и основна сигурност. Архитектурният сегмент е подразделен на 5G NR нестандартни и 5G NR самостоятелни. Сегментът на крайните потребители е подразделен на телекомуникационни оператори и предприятия. Сегментът от типа на внедряване е подсегментиран в облак и локално.

Вертикалният сегмент е подсегментиран в производството, здравеопазването, енергетиката и комуналните услуги, търговията на дребно, автомобилостроенето и транспорта, обществената безопасност, медиите и развлеченията и други (BFSI, земеделие и образование). Регионният сегмент е подсегментиран в Америка, Европа, APAC и Останал свят.

Разгледайте подробен доклад за пазарни проучвания (141 страници) в индустрията за сигурност 5G:
https://www.marketresearchfuture.com/reports/5g-security-market-10452

Регионален анализ
Северна Америка се очаква да запази господството си над световния пазар на 5G сигурност. Разпространението на 5G технологията и потребителската база е основна тенденция за увеличаване на търсенето на пазара. Освен това наличието на голям брой 5G технологии и доставчици на услуги за сигурност, заедно с напредъка в 5G сензорите за сигурност и 5G технологиите за поверителност, стимулират растежа на пазара в региона.

Освен това, повишеното търсене на 5G услуги за сигурност и интернет свързаност с висока надеждност във всички отраслови вертикали ускорява растежа на пазара в този регион. САЩ са водещи пазари на ниво държава, докато Канада е най-бързо растящият пазар в региона.

Азиатско-тихоокеанският регион се очерта като печеливш пазар на 5G решения за сигурност в световен мащаб. Нарастващият фокус върху подобряването на интернет свързаността и поверителността на 5G, заедно с високите инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, действат като основен фактор за влияние. Китай, Япония и Индия отчитат водещите пазари на ниво държава в региона, като се насочват към нарастващите инвестиции в телекомуникационната инфраструктура и цифровата трансформация.

Освен това фактори като силно присъствие на ключови играчи, техническа експертиза и засилена индустриализация стимулират растежа на пазара. Нарастващото търсене на 5G услуги за сигурност в някои нововъзникващи страни като Южна Корея вероятно ще засили пазарния дял на 5g сигурност в региона по време на периода на оценка.

Попитайте:
https://www.marketresearchfuture.com/enquiry/10452

Конкурентната среда
Очаква се пазарът на 5G сигурност да бъде свидетел на значителни лансирания на продукти и на няколко стратегически сделки, като сътрудничество, разширяване и сливания и придобивания. Водещите играчи в индустрията правят значителни инвестиции в научноизследователска и развойна дейност и управляват своите планове за разширяване.

Например, наскоро, на 9 април 2021 г., лидерите на ИТ сигурността Fujitsu и Trend Micro обявиха сътрудничеството си за осигуряване на частна 5G. Тези компании са разработили рационализирани продукти за сигурност за IoT устройства и мрежи, за да помогнат за ускоряване на производството на цифрова трансформация. Fujitsu и Trend Micro ще проведат теренно изпитание до септември 2021 г. в завода Oyama на Fujitsu. Тези партньори биха помислили за комерсиализиране на система за сигурност за частна 5G, въз основа на резултатите от това изпитание.

Известни играчи, опериращи на глобалния пазар на 5G сигурност, включват:

 • Акамаи (САЩ)
 • A10 мрежи (САЩ)
 • Allot (Израел)
 • Avast (Чехия)
 • AT&T (САЩ)
 • Check Point (САЩ)
 • Клавистър (Швеция)
 • Cisco (САЩ)
 • Colt Technology (Великобритания)
 • F5 мрежи (САЩ)
 • Ericsson (Швеция)
 • ForgeRock (САЩ)
 • G + D Mobile Security (Германия)
 • Фортинет (САЩ)
 • Huawei (Китай)
 • Mobileum (САЩ)
 • Juniper Networks (САЩ)
 • Nokia (Финландия)
 • Положителни технологии (Великобритания)
 • Palo Alto Networks (САЩ)
 • Radware (Израел)
 • Spirent (САЩ)
 • Riscure (Холандия)
 • Trend Micro (Япония)
 • ZTE (Китай)

Открийте още отчети за изследвания на IoT и M2M комуникация, По пазарни проучвания Бъдеще

Индустриални новини
Разпространението на дигиталната трансформация, индустрия 4.0 и IoT са мегатенденции, които влияят положително на растежа на пазара. Освен това интелигентните свързани устройства, които се очаква да нарастват независимо от вертикалата, са друга основна тенденция, предлагаща допълнителни възможности за приходи на пазара. С повечето производствени компании, които вече са приели разпоредбите на индустрия 4.0 и появата на индустрия 5.0, технологията за сигурност 5G става решаваща за производствените сектори по целия свят.

Разгледайте сродни отчети
5G пазар по компоненти (Phantom Cell, комуникация от устройство към устройство), по приложения (Потребителска електроника, Автомобили, търговия на дребно, Енергия, Полезни услуги, Здравеопазване) – Прогноза 2027

5G технологичен пазар: Чрез комуникационна инфраструктура (малка клетка, макроклетка, мрежа за радиодостъп и разпределена антенна система), по услуги (професионални услуги и управлявани услуги), по мрежови технологии (софтуерно дефинирана мрежа, мрежова функция, виртуализация, мобилни ръбови изчисления и изчисляване на мъгла ), По тип чипсет (специфична за приложение интегрална схема (ASIC), радиочестотна интегрална схема (FRIC), милиметрови вълнови технологични чипове и полеви програмируем портален масив (FPGA) и по приложение (автомобилна, енергийна и комунални услуги, здравеопазване, търговия на дребно, промишленост) Автоматизация, битова електроника и други) – Прогноза до 2027 г.

5G IoT пазар Изследователски доклад: Информация по услуга (Подобрена мобилна широколентова връзка [eMBB], Ултра-надеждни комуникации с ниска латентност [URLLC] и масивна комуникация от типа машина [mMTC]), Технологии (5G ново радио [NR] Самостоятелна архитектура и 5G ново радио [NR] Нестандартна архитектура), тип (IoT устройства с малък обсег и IoT устройства с голям обхват), вертикални (Потребителска електроника, Автомобилна, железопътна, минна, комунални услуги, здравеопазване, земеделие, производство и други) – Прогноза до 2027 г.

Пазар на 5G чипсет Изследвания, по тип (радиочестотна интегрална схема, специфична за приложението интегрална схема), оперативна честота (6 gHz, 26–39 gHz), продукт (оборудване за клиентско помещение, оборудване за мрежова инфраструктура) Вертикална – глобална прогноза до 2027 г.

Глобален Пазар на 5G инфраструктура Доклад за изследване: Чрез комуникационна инфраструктура (Small Cell [Micro Cell, Femtocell, and Pico Cell] и Macro Cell), по мрежова архитектура (5G нестандартно и 5G самостоятелно), по оперативна честота (под 6 GHz и над 6 GHz), по основна технология (софтуерно дефинирана мрежа [SDN] и виртуализация на мрежови функции [NFV]), По краен потребител (жилищни, търговски, индустриални и държавни) и по региони (Северна Америка, Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион, Близкия изток и Африка и Южна Америка) – Прогноза до 2027 г.

Глобален Основен пазар 5G Изследователски доклад: Информация по компонент (решения (професионални услуги и управлявани услуги) и услуги), по режим на внедряване (облак и в помещенията), по мрежови функции (AMF (функция за достъп и управление на мобилността), SMF (функция за управление на сесията), UPF (функция на потребителски равнини), PCF (функция за управление на политиката), NEF (функция за експозиция на мрежата), NRF (функция на хранилището на NF), UDM (унифицирано управление на данни), AUSF (функция за удостоверяване на сървъра), AF (функция на приложението), NSSF ( Функция за избор на мрежови отрязъци) и други), от крайния потребител (телекомуникационни оператори и предприятия) и регион (Северна Америка, Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион, Близкия изток и Африка и Южна Америка) – Прогноза до 2027 г.

Глобален Пазар на 5G базова станция Изследователски доклад: По честота (410 MHz до 7125 MHz и 24,25 GHz до 52,6 GHz), по MIMO (MIMO за един потребител и MIMO за много потребители), по тип (дуплекс с разделяне на времето [TDD] и Дуплекс с разделяне на честотата [FDD]), По краен потребител (жилищен, търговски, градски и селски) и по регион (Северна Америка, Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион, Близкия изток и Африка и Южна Америка) – Прогноза до 2027 г.

Глобален 5G Индустриален IoT пазар Доклад за изследване: по компонент (хардуер, решение и услуга [Professional and Managed]), Размер на организацията (Голямо предприятие и Мало и средно предприятие), По приложение (Прогнозна поддръжка, Оптимизация на бизнес процеси, Проследяване и управление на активи, Логистика и управление на веригата за доставки, Проследяване и управление на работната сила в реално време, Автоматизация Контрол и управление и Спешни случаи , Управление на инциденти и бизнес комуникация), от краен потребител (енергетика и комунални услуги, храни и напитки, автомобили и транспорт, производство, потребителска електроника и други), по региони (Северна Америка, Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион, Близкия изток и Африка и Южна Америка) – Прогноза до 2027 г.

Глобален LTE и 5G излъчен пазар Изследователски доклад: По технологии (LTE излъчване и 5G излъчване), по крайна употреба (видео по заявка [VOD], Мобилна телевизия, свързани автомобили, аварийни сигнали, стадиони, електронни вестници и електронни списания, фиксирана LTE четворна игра, мрежа за доставка на съдържание от последната миля [CDN], Радио, емисии с данни и известия и други) и по региони (Северна Америка, Европа, Азиатско-Тихоокеанския регион, Близкия изток и Африка и Южна Америка) – Прогноза до 2027 г.

За бъдещето на пазарните проучвания:
В Market Research Future (MRFR) ние даваме възможност на нашите клиенти да разгадаят сложността на различните индустрии чрез нашия Доклад за варени изследвания (CRR), Полуизготвени доклади за проучвания (HCRR), Доклади за сурови изследвания (3R), Изследвания с непрекъснато подаване (CFR) ) и пазарни проучвания и консултантски услуги.

Последвай ни: LinkedIn | Twitter